Vanhat työkoneet voivat lisätä stressiä

Uncategorized

Written by:

Kaikki tietävät sen tunteen, kun käyttää tietokonetta, ja yhtäkkiä se alkaakin jumittamaan, tai menee kenties kokonaan pimeäksi juuri kun oli joku tärkeä juttu kesken koneella. Erityisesti työpaikoilla työntekijöiden käytössä olevat koneet tulisivat olla sen verran laadukkaita, että työn tekeminen onnistuu vaivatta ja ilman mitään ongelmia.

Tietenkin ei ole kivaa, että tietokone jumittaa missään paikassa, sillä voihan kotonakin olla jotakin tärkeitä juttuja hoidettavana, joissa voi olla jopa aikaraja, niin silloin ei kärsisi koneenkaan alkaa jumittamaan kesken kaiken. Joka tapauksessa nämä voivat olla hyvin stressaavia tilanteita, vaikka niitä ei kaikki laittaisikaan ihan stressaavimpien asioiden listalle. Stressi on kuitenkin stressiä ja se ei ole hyväksi olipa se sitten pientä tai suurta.

Hanki työpaikalle paremmat tietokoneet

Jos olet työnantaja, tai yrittäjä, ja toimistollasi on käytössä paljon tietokoneita, niin kannattaa aina tasaisin väliajoin kysellä työntekijöiltä ovatko koneet toimivia ja helppoja käyttää. Kaikki työntekijät eivät välttämättä viitsi edes kertoa jos heillä on käytössään vanhoja työkoneita, jotka hidastelevat vähän väliä.

Hitaat tietokoneet voivat myös vaikuttaa työn laatuun sekä työtahtiin, sillä totta kai työnteko kärsii siitä, jos käytössä oleva kone on juminen ja saa rukoilla joka aamu että se lähtisi päälle. Hankkimalla laadukkaat koneet työpaikalle voi varmistua siitä, että työnteko ei hidastu ainakaan sen takia että työntekijöiden koneet olisivat aikansa nähneitä sekä epäluotettavia.

Tämä voi myös aiheuttaa työntekijöille stressiä, sillä kaikki tietävät että töitä tehdessä ei sopisi odotella ja pyöritellä peukaloita kun aikarajat painavat päälle ja asiakas hengittää niskaan. Se voi olla erittäin stressaavaa niin työnantajalle, kuin työntekijällekin kun työnteko hidastuu tietokoneista johtuen.

Mistä laadukkaita tietokoneita

Tietokoneita saa kyllä vaikka ja mistä. Netti on täynnä paikkoja josta voi ostaa tietokoneita, ja jopa marketeissa voi olla niitä myytävänä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kyseisiä koneita kannattaisi ostaa. Erityisesti halvat läppärit ja sen sellaiset voivat hidastua hyvin nopeasti lyhyen ajan sisään ostamisesta varsinkin jos niiden kuormitus on suurta sekä jokapäiväistä.

Säästä ostamalla käytettyjä tietokoneita

Yksi tapa on ostaa käytettyjä tietokoneita tai käytetty tietokone. Esimerkiksi imac 27 retina 5k on yksi suosituimpia tietokoneita, jonka avulla työnteko onnistuu varmasti helposti. iMac:ien käyttämä iOS-käyttöjärjestelmä on varmasti myös monille tuttu iPhone-puhelimista. Ja vaikka ei olisikaan, niin järjestelmän käytön oppii kyllä helposti.

Käytetyt koneet eivät missään nimessä ole epäluotettavia tai huonon laatuisia, ja varsinkin iMac-koneet ovat tunnettuja siitä, että ne kestävät hyvin pitkään. Jopa yli 10 vuotta. Jos siis haluat vähentää stressiä työpaikallasi tai ihan vain omaa stressiä kotona, niin tietokoneen korvaaminen voisi olla ratkaisu.

lookout